Houthaven kavel 1c Amsterdam

Home » Projecten » Houthaven kavel 1c Amsterdam

De Houthaven is een gebiedsontwikkelingsproject in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam-West. Na een lange geschiedenis van industriële bedrijvigheid, ondergaat het gebied de komende tijd een ingrijpende metamorfose. Er wordt hard gewerkt aan een duurzame woonwijk met verschillende voorzieningen.

Kavel 1c is een pilot voor zogeheten energie-nota-nul woningen. Een energie-nota-nul woning heeft een EPC-waarde van maximaal -0,05 (NEN 7120). De totale energierekening over een geheel jaar gerekend is nul; er wordt niet meer energie verbruikt aan verwarmen, koken, apparaten etc. dan het huis zelf opwekt. Project The Future bestaat uit 17 appartementen. Peter Tuin Holding BV heeft de ontwikkeling van kavel 1c binnengehaald vanwege de uitstekende energieprestatie (EPC). Het project kan uitkomen op een EPC-waarde van -1,4. Een dergelijk lage waarde is nog niet eerder in Europa behaald.

Het project kenmerk zich door het feit dat de gevels voorzien zullen worden van 536 hoogwaardige PV-panelen. Tevens zorgt het project middels 8 geboorde bronnen voor zijn eigen energie-opwekking middels een warmte-koude installatie (WKO)

BITB Projects verzorgt binnen dit project het volledige projectmanagement en kwaliteitstoezicht gedurende het bouwproces en is het tevens verantwoordelijk voor de kopersbegeleiding van de 17 (inmiddels verkochte) appartementen.

Bekijk onze YouTube video