Novalishoeve Texel

Home » Projecten » Novalishoeve Texel

Uitvoering

2008

Architect

ABT Architecten

Opdrachtgever

Raphaëlstichting

Categorie

Renovaties

Eind 2007 hebben wij de opdracht gekregen van de Raphaëlstichting om van een boerderij, welke in gebruik was als opslag, hooizolder en een zelf getimmerd appartementje, om te bouwen tot 2 zorgwoningen met elk 4 slaapkamers, 1 grote keuken en een woonkamer.

Hiervoor diende de begane grondvloer, welke bestond uit gedeeltelijk beton en tegels, verwijderd te worden en heel goed geïsoleerd te worden met daarop een nieuwe betonvloer. De verdiepingsvloer moest in zijn geheel worden verstevigd en aangeheeld worden en is daarna belegd met een Estrich vloer.

Het dak bestond uit een sparrenkap met als isolatie riet en als bedekking dakpannen, dit dak hebben wij geheel verstevigd en geïsoleerd tot een RC van 4. Na het plaatsen van 7 grote dakramen in de kap konden we het geheel afwerken met gipsplaten.

Daarna hebben we de binnenwanden geplaatst welke 30 en 60 minuten brandwerend diende te zijn. Na een geheel nieuwe installatie te hebben aangebracht konden de plafonds op de begane grond gesloten worden, welke ook 60 minuten brandwerend zijn. De buitenmuren zijn ook geheel geïsoleerd d.m.v. voorzetwanden en nieuwe kozijnen met HR++ beglazing.

Kortom een fantastische plek waar mensen prettig kunnen verblijven.