Renovatie Noord 41 Schagen

Home » Projecten » Renovatie Noord 41 Schagen

Uitvoering

2022

Opdrachtgever

Familie Vermeij

Architect

MG interieurarchitectuur BNI

Categorie

Renovaties

Op de Noord 41 in Schagen wordt bij een bestaande woning uit 1910 een moderne aanbouw gemaakt, waar klassiek en modern elkaar ontmoeten.

Bij de bestaande woning blijven zoveel mogelijk authentieke details behouden. Wel zijn de kozijnen vervangen naar de moderne maatstaven met isolerende beglazing, maar met een klassiek uiterlijk. Aan de binnenzijde wordt de woning volledig geïsoleerd.

Er is gekozen voor een water-water (bodem) warmtepomp, met in de gehele woning vloer- verwarming.

De begane grond van de bestaande woning is voorzien van hal, toilet, woonkamer, keuken en een prachtige uitbouw met volledig te openen pui aan de achterzijde naar de tuin toe, zodat de woning mooi overloopt in de tuin. Op de verdieping van de bestaande woning wordt een nieuwe indeling gemaakt met 2 slaapkamers en een badkamer. Een lichtstraat bestaande uit één grote ruit van ongeveer 1,7 x 2,9 m2, waardoor er een prachtige lichtinval in de keuken wordt gerealiseerd.

De moderne aanbouw wordt voorzien van zwarte gevelbekleding, zwarte dakpannen en een mooie zinken randafwerking. De aanbouw kan voldoen als een zogenaamde Kangoeroe-woning, voorzien van een extra slaapkamer en badkamer met toilet. Tevens heeft de aanbouw een eigen entree-hal en woonkamer. De verdieping van de aanbouw zal als bergzolder fungeren.