Renovatie Veeteeltstraat Schagen

Home » Projecten » Renovatie Veeteeltstraat Schagen

Uitvoering

2012

Opdrachtgever

Wooncompagnie

Categorie

Onderhoud, Renovaties, Energetische maatregelen

De renovatie van twaalf arbeiderswoningen aan de Veeteeltstraat in Schagen was het eerst LEAN-project dat Bouwbedrijf Tuin uitvoerde, in opdracht van Wooncompagnie. Een behoorlijke uitdaging; tijdens de werkzaamheden verbleven de bewoners gewoon in hun woning. Aan ons de opdracht om hen zo min mogelijk tot last te zijn en toch kwaliteit te leveren. Bovendien moesten de woningen na de renovatie onder energielabel B vallen (vooraf was dit energielabel F) en ook gold er een minimale nieuwe exploitatieduur.

Van deze woningen zijn de daken geïsoleerd en voorzien van nieuwe dakpannen en van enkele woningen zijn de badkamers en toiletten vervangen. Nieuwe houten kozijnen zijn geplaatst. De gevels zijn geïsoleerd, net als de kruipruimten. Waar nodig zijn het voegwerk en de dakkapellen vervangen. Verder zijn beglazing, de cv-installaties, elektra en het gootwerk onder handen genomen.

Jack de Heer: “Vooraf was men sceptisch over deze grote uitdaging, achteraf hebben we alleen maar positieve reacties ontvangen. Het LEAN werken leidt ertoe dat het af en toe op een mierennest lijkt: iedereen werkt overal. Zo werd de man van de dakkappellen op een gegeven moment zelfs ondersteund door de sloper: iedereen bemoeit zich met iedereen, zonder daarbij overigens afbreuk te doen aan kwaliteit en kunde. Van de doorlooptijd is uiteindelijk een kwart afgegaan.”